X
GO

Villakskonferansen 2019

 

Trondheim 22.-23. januar 2019

Nye metoder gir ny innsikt - lakseforskningen inn i sitt andre århundre

 

En vitenskapelig konferanse på norsk for lakseforskere, lakseforvaltere og andre kunnskapsinteresserte. 

 

Foto: Eva Thorstad

Vitenskapelig råd for lakseforvaltning inviterer til konferanse med foredrag om nytt fra lakseforskningen, der lakseforskere og lakseforvaltere og alle andre som er interesserte i ny kunnskap om laks kan møtes for utveksling av kunnskap, for å bli bedre kjent, og diskutere nye ideer. Foredragene skal ha en høy faglig kvalitet, men skal være forståelig for et bredt spekter av publikum.

Laks er en av verdens mest studerte fiskearter, og den norske lakseforskningen startet for over hundre år siden. Kjennetegnet på moderne lakseforskning er utvikling og bruk av nye metoder, som har åpnet for stadig ny kunnskap om laks. Nye metoder omfatter feltinnsamlingsmetoder, merkemetoder, genetiske metoder, dataanalyser, nye samarbeidsformer og mye annet. 

Temaet for denne konferansen er ikke metodene i seg selv, men resultatene og ny kunnskap som er oppnådd med bruk av dem. Foredragene på konferansen vil handle mest om praktisk forskning til bruk i forvaltningen, nytte for brukere og forvaltere; også samfunnsfaglig forskning er relevant, men også om generell biologisk kunnskap. 

Konferansen arrangeres i forbindelse med at 2019 er det internasjonale lakseåret, som har som formål å øke oppmerksomheten om laks, hva som påvirker laksebestander, og viktigheten av laksen som en ressurs for mange samfunn. Det internasjonale lakseåret omfatter laksearter i Atlanterhavet og Stillehavet, og organisasjonene som står bak er NASCO (North Atlantic Salmon Conservation Organization) og NPAFC (North Pacific Anadromous Fish Commission).

Konferansen starter kl 8:30 den 22. januar og slutter klokka 15:30 den 23.januar.

 

Påmelding

Dagpakke inkluderer lunsj, kaffe og pausemat og koster kr 660,- inkl. mva per dag. Festmiddag dag 1 koster kr 1085,- inkl. mva. Det er mulig å melde seg på én eller begge dager, med eller uten festmiddag.
 

De første Master- og Phd-studentene melder seg på får gunstige rabatter (gjelder Master og Phd-studenter med oppgaver om laks, sjøørret og sjørøye).

Påmelding (frist 10.november).

Deltakere må reservere hotellrom for overnatting hos Scandic Nidelven selv. Et antall rom er reservert til avtalepris 1290 kr per natt. For bestilling av overnatting, vennligst ta kontakt med hotellet direkte www.scandichotels.no. Oppgi bookingkode BVIL210119 for å få avtalepris.

Frist for bestilling av hotellrom til avtalepris er 17. desember

 

Innsending av sammendrag for foredragsholdere

Frist for innsending av sammendrag for de som vil holde foredrag på konferansen er 1. november 2018. Send sammendrag (maks. 150 ord) som word-fil på e-post til Laila Saksgård. Følg malen i denne word-fila.

Det blir to typer foredrag på konferansen: 

  • Vanlige foredrag: Skal vare maksimum 12 minutt, og det er avsatt 1-2 minutt til spørsmål etter hvert foredrag. 
  • Lynforedrag: Foredrag på 5 min. Strengt format med forhåndsinnstilt tid per lysark, valgfritt med 10 lysark á 30 sekund, eller 5 lysark á 60 sekund.

Hvis det blir for mange påmeldte av en type foredrag, og for få av den andre typen, kan noen bli bedt om å skrifte type foredrag. Hvis det blir flere påmeldte foredrag enn det er plass til, blir foredragene valgt ut etter innholdet i innsendte sammendrag. 

I tillegg har vi fire inviterte foredragsholder og et perspektivforedrag ved avslutningen, disse kan du lese mer om her.

 

Scandic Nidelven - 17 meter ut i ei stor lakseelv

Konferansen arrangeres på Scandic Nidelven (se kart), midt i Trondheim sentrum og 17 meter ut i ei stor lakseelv. Hotellet er berømt for kjøkkenet sitt og har vunnet pris for Norges beste hotellfrokost 11 ganger, senest i 2017. På kvelden samles vi til festmiddag med utsikt over Nidelva, ivrig lakseprat og hyggelig samvær.

Deltakere må reservere hotellrom for overnatting hos Scandic Nidelven selv. Et antall rom er reservert til avtalepris 1290 kr per natt. For bestilling av overnatting, vennligst ta kontakt med hotellet direkte www.scandichotels.no. Oppgi bookingkode BVIL210119 for å få avtalepris. Frist for bestilling av hotellrom til avtalepris er 17. desember
 

Scandic Nidelven er berømt for frokosten sin. Hotellet ligger midt i Trondheim og samtidig 17 meter ut i ei lakseelv. Foto: Scandic Nidelven

 

 

Kontaktpersoner: Eva B. Thorstad og Torbjørn Forseth

Konferansen er finansiert av Miljødirektoratet. 
 

 

 

 

 

Kontaktpersoner

Inviterte foredragsholdere 

Sted: Scandic Nidelven, Trondheim (kart).

Foto: Scandic Nidelven

PåmeldingFrist 10.november.

 

Foto: Paweł "pbm" Szubert / Wikipedia, lisens: CC-BY-SA-3.0